Muzică clasică mai 9, 2024

Cello Solo Andrei Ioniță – Recital extraordinar de la Bach la Gaspar Cassado

Descriere

Joi, 9 mai 2024, Fundația Culturală Gaudium Animae vă invită la un recital extraordinar susținut de violoncelistul Andrei Ioniţă la Sala Henri Coandă a Palatului Culturii din Iași.

  • Data evenimentului

    9 mai 2024

  • Ora

    19:00

  • Locul

    Palatul Culturii din Iași

Bilete
Cello solo. De la Bach la Gaspar Cassado este primul recital solo al violoncelistului român la Iaşi. Andrei Ioniţă este singurul artist român laureat cu premiul I la cea mai dificilă competiţie de profil din lume, Concursul Internaţional „Piotr Ilici Ceaikovski” de la Moscova, şi, conform „The Times”, „unul dintre cei mai interesanţi violoncelişi din ultimul deceniu”. Membru al proiectului BBC New Generations Artist şi invitat să performeze alături de BBC Philharmonic Orchestra, Royal Philharmonic Orchestra A cântat alături de orchestra precum Münchner Philharmoniker, Orchestre symphonique de Montréal, Danish National Symphony, Royal Scottish National Orchestra, Chicago Symphony, San Diego Symphony, Yomiuri Nippon Symphony, Tonhalle-Orchester Zürich, Orchestra Simfonică din Mexic sau Orchestra Filarmonicii din Sankt Petersburg, sub bagheta unor dirijori de prestigiu. În SUA a debutat în 2017 cu recitaluri la Chicago și Washington, D.C., iar la New York a susținut un recital de debut la Zankel Hall de la Carnegie Hall.

Andrei Ioniță este artist în rezidenţă al Filarmonicii „George Enescu” în stagiunea 2023-2024 şi bursier al Deutsche Stiftung Musikleben. Prin generozitatea fundaţiei germane, el cântă la un violoncel realizat de lutierul Italian Giovanni Battista Rogeri la Brescia, în 1671.

În recitalul organizat în premieră la Iaşi de Fundaţia Culturală Gaudium Animae, Andrei Ioniţă va interpreta suite pentru violoncel solo de Johann Sebastian Bach şi Gaspar Cassado.

Programul concertului:

Prezintă Cătălin Sava, jurnalist și muzicolog
Back